piątek, 16 marca 2018

Bananuski



Ni to babka, ni to muffin, to bananuski!!!



Ni to babka, ni to muffin, to bananuski !!!
Banan w roli głównej. Ten owoc to bardzo wszechstronny składnik — dzisiaj, zaprezentuje się w postaci mini babeczek.

Składniki:
  • 4 duże banany
  • 1 i 1/2 szklanki mąki bezglutenowej
  • 3/4 szklanki cukru brzozowego lub zwykłego
  • 1 jajo
  • 50 gram. roztopionego masła bez laktozy
  • łyżka proszku do pieczenia, lub sody oczyszczonej
  • kosteczki swojej ulubionej czekolady (moja bez laktoz.)
  • rodzynki

Wykonanie:
W misce rozgniatamy na miazgę — obrane wcześniej banany. Dodajemy cukier.
Dodajemy mąkę — przesypaną przez sitko (by w cieście nie było grudek). Proszek do pieczenia. Wbijamy jajko, następnie wlewamy — roztopione masło. Łączymy masę z pokrojoną w kostki czekoladą i rodzynkami.

Pieczemy w 180 stopniach, przez około 20 minut. Nadzorujemy przebieg pieczenia. Wykładamy foremki, czekamy aż nasze bananuski wystygną i wyjmujemy z foremek.









Smacznego!

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia